Onsdags træning 💪🏽

Deeeeet er RISENGRØD…

Glædelig 1. december !!!

Nu kan vi endelig skyde årets hyggeligste måned igang, december kalder selvfølgelig på risengrød og derfor vil jeg lige dele en opskrift med jer – der er en god basis opskrift og så har jeg nogle nymoderne toppings…

Basis opskrift på risengrød ↓

Alt du skal bruge er:

4 dl grødris
4 dl vand
8 dl mælk (vælg selv hvilken mælk – jeg bruger halv mini og halv sød)
Et nip salt
En lille klat smør

Fremgangsmåde:

Kom ris, vand, smør og salt i en gryde. Kom mælken i lidt efter lidt og rør rundt, indtil grøden har den rigtige konsistens – Husk tålmodigheden, det tager lidt tid…

Sirup:
Kom et par håndfulde havtorn i en gryde og tilsæt lidt vand. Kom 3-4 spsk rørsukker ved og lad det koge langsomt igennem ved lavt blus ca 30 min.

Når det er kogt godt ud tager du en stavblender i gryden. Hæld det derefter gennem en Si så du får alle de små kerner væk. Så skal den bare køle. Tilsæt lige hvad du vil. I denne version var der både grape og vaniliestænger, men du kan også prøve at komme mango eller appelsin i.

Tip: når man plukker havtorn plukker man hele grenen og lægger den i fryseren et par timer. Når de er frosne er de lige til at pille af og lægge tilbage i fryseren i små poser til at bruge til eksempelvis denne sirup.

Tip 2: bland mere sukker i og evt mango, så bliver den virkelig lækker til en drink 🍸

4b86ffac-633b-48dc-95c3-87657eb4775d

6bc25c9d-2075-47ed-83f4-d714e8c70813

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onsdags træning 💪🏽