Verdens bedste pebernødder
Jeg beklager der har været så stille her inde på Strandboule…. Jeg er tilbage nu og er klar til at komme med en masse gode indlæg til jer!
Nu nærmer årets hyggeligste måned sig – nemlig december og det betyder blandt andet PEBERNØDDER!
Jeg vil gerne dele opskriften på verdens bedste pebernødder med jer – jeg kan desværre ikke tage æren for dem selv, jeg har tyvstjålet opskriften fra seje Valdemarsro… Det er en opskrift jeg har brugt de sidste mange år, og hvert år bliver jeg lige overrasket over hvor gode de er !!!
Du skal bruge følgende:
250 g mel
1/2 dl piskefløde
125 g smør
125 g sukker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk friskkværnet peber
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk bagepulver
1/2 natron
1 tsk fintrevet frisk ingefær
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker godt sammen og derefter pisker man fløden i med lav hastighed. Alle tørre ingredienser røres i en lille skål ved siden af – derefter skal det blandes med de våde ingredienser.
Ælt dejen indtil den er fast og nem at forme…. Nu er det tid til at trille små pebernødder!
Lav dem forholdsvis små for de hæver når de kommer i ovnen. De bages ved 200 grader i ca 8 minutter, hold godt øje det går super hurtigt! Lad dem køle af inden du går ombord i de små lækre sager…
PSST jeg laver altid dobbelt portion – simpelthen fordi der bare ikke er nok ellers (abe holder sig for øjnene emoji)
Ingen kommentarer endnu