1 år på Strandboule, HURRA

De perfekte morgenboller!

Søde Sarah har i en del år lavet de her lækre koldtvævede morgenboller – og nu er det på tiden vi deler opskriften med jer!

Alt du skal bruge:

Til ca 16 boller:
1 liter vand
En kvart pakke gær
2 spsk groft salt
2 spsk honning
600 g. Mel
500 g. Gryn/kerner

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet sammen med honning og salt. Kom derefter melet i og til sidst gryn og kerner.

Du kan mikse dem helt som du vil, men jeg foretrækker at bruge 500 g. Hvedemel og 100 g. Groft mel – Mht. Gryn bruger jeg ofte 400 gram havregryn og så 100 g blandede kerner, evt solsikke, hørfrø, græskarkerner eller andet….

Når dejen er rørt sammen skal du stille den i køleskabet – den skal stå natten over… Næste morgen tager du dejen og former bollerne med to skeer på en bageplade- det er så nemt. De skal i ovnen i ca 25 minutter på 180 grader (varmluft)

Det jeg elsker ved denne dej, er at man hverken skal ælte dejen eller forme dem med hænderne.

Et lille tip; dejen kan snildt holde sig 4-5 dage i køleskabet, så du kan have friskbagte boller til flere dage, og de kan også sagtens fryses ned – og de er også gode til madpakken eller som en ekstra snack!

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 år på Strandboule, HURRA